İşletmelerde Doğru Işık Kullanımı Hakkında Detaylar

Yeni bir işletme açıyorsanız sizi yansıtacak mimari dokunuşların dışında aydınlatma sistemleri de diğer her detay gibi önem arz eder. Işıklandırma, vitrin tasarımlarınız gibi müşterilerinizi içeriye çekmenin en temel yollarından biridir. Doğru ışıklandırmayı seçmek ve uygulamak ise ayrı bir sanattır.

Öncelikle mağazanızın iç dizaynında ihtiyacınıza göre kullanacağınız ışığın gücü, rengi ve yönü belirlenmelidir. Genel mekan aydınlatmalarında daha düşük güçlü aydınlatmalar yeterli olurken öne çıkartmak istediğimiz ürüne özel olarak tasarlanacak alandaki ışığın gücü gene aydınlatmalarınızdan daha yüksek olacaktır. Kullandığınız ışığın gücünün yetersiz olması ürünlerin görülmesini zorlaştırırken gereğinden yüksek güçte aydınlatmalar kullanılması ise yine ürününüzün parlayarak görülmesine engel olur. Mağazanızda müşterilerinize yaşattığınız alışveriş deneyimini güçlendiren ışık kullanımıyla hem satışlarınızı arttırabilir hem de müşterilerinizin zihninde görsel deneyim hissini kuvvetlendirebilirsiniz.

Mağazanızın içerisinde bulunan ayırıcı levhalar, uyarılar ya da işaretçilerin ışıklı levhalardan oluşması müşterilerinizin algıda seçici davranarak levhalara uyum sağlamasını kolaylaştırır. Seçtiğiniz mağaza aydınlatma stratejisiyle müşterileriniz üzerinde yönlendirici etkiler oluşturabilirsiniz.
Doğru aydınlatmalar ile mağazanızı diğerlerinden ayırt edici hale getirip öne çıkartmak istediğiniz ürünlerinizi sergileyebilir, hatta belirli alanlarda farklı aydınlatma teknikleri kullanarak müşterilerinizin dikkatini birden fazla ürün üzerine yayabilir ve daha uzun süre raflar arasında aktif olarak gezinmesini sağlayabilirsiniz.

Sonuç olarak aydınlatma uygulamaları ile müşterilerinize keyifli bir alışveriş deneyimi yaratırken cironuzu yükseltmek elinizde.
Doğru aydınlatma çözümlü mimari tasarımlar için bizimle iletişime geçebilirsiniz.