Yeni Eczane Açarken Uygun Lokasyon Nasıl Belirlenmeli?

Günümüzde ufak ya da büyük yatırımlarla bir eczane açmaya karar verildiğinde karar aşamasında üzerinde düşünülmesi gereken ve önemi değişmeyen tek şey lokasyondur. Gelecekte ayakta kalması planlanan işletmeler için lokasyonun tüm ayrıntılarıyla incelenmesi gerekir.
Bir eczane açmaya karar verdiğinizde eczanenizin bir işletme olduğunu göz önünde bulundurarak hareket etmelisiniz.  İşe, hayal ettiğiniz eczanenin seçtiğiniz bölge için uygun olup olmadığını analiz ederek başlayabilirsiniz. Açmak istediğiniz eczanenin konumu herhangi bir sağlık kuruluşuna yakın olmayabilir. Bu gibi olasılıklar eczanenizin iş yapmayacağı anlamına gelmez. Eczane yerleri seçilirken temelde dikkate alınacak şey hangi kategorilerde ne kadar ciro beklediğinizdir. Çevrede oturanların gelir düzeyleri, rekabet edilen eczane ve dermokozmatik ürün satan mağazaların sattığı ürünler ile yakınlık gibi etrafı inceleyerek tahmini bir öngörüde bulunabilirsiniz.  Gelecek vaat eden ve yeni açılacak bir eczane sahibi  olarak hayalinizdeki mekana göre eczane açmaktan çok eczanenize göre hayal ettiğiniz doğru yerde konumlanmak önemlidir.

Eczanenizi açmak istediğiniz doğru lokasyonu analiz etmeniz için birkaç  önerimiz var.

• Öncelikle açılış yapmak istediğiniz cadde/sokak önünden geçen insan sayısını ortalama olarak belirlemelisiniz.
• Bulunduğunuz bölgenin demografik yapısını da araştırmanız lokasyon seçiminizin doğruluğunu arttıracaktır.
• Etrafta var olan diğer rakip eczaneleri de incelemek sağlam temeller üzerine kurulmanıza yardımcı olur.
• Tüm bunların yanında etrafınızda rakibiniz yoksa bile ileride rakibiniz olma olasılığı olan bölgeleri de düşünmelisiniz.

Uygun lokasyon seçiminden itibaren vereceğimiz danışmanlık ve keşif hizmeti ile geleceğiniz için attığınız adımları sağlamlaştırmak elinizde! Yer değerlendirmenizin ardından seçtiğiniz mekanın dekorasyon, raf, dış cephe tasarımları (tabela, totem vs.) ve iç mekan satış trafiğini düzenleme çalışmalarına başlayabilir ve müşterilerinizi hızlıca karşılayabilirsiniz.

Konular hakkında yazacağımız gelecek blog yazılarımızı takipte kalın ?